Heyho let,s go!

Sa Pa

Publicerad 2014-04-12 13:54:43 i Allmänt,

Vi tog nattåget till Sapa sen buss cirka en timme för att komma till "centrum". Vi visas till hotellet där vi om två nätter ska sova och får dumpa lite grejer som antagligen inte behövs på vischan..
Efter frukosten (vi var där tidigt på morgonen alltså..) träffar vi vår guide för tre dagar. Super söt och trevlig tvåbarnsmor på tjugofem vid namn Zu (dock inte hennes riktiga eller hela namn). Busig och lite full i faan. Vi trivdes askalas med henne!!
 
Dagen börjar med en promenad i grupp genom två byar. Innan lunch i by nummer två bryter helvetet lös! Ungefär.. Alla söta, små gummor som joinade oss i början attackerar med allt dom har! Dom ville sälja grejer alltså.. Väskor, armband, örngott, ringar, sjalar, örhängen.. 
Efter lunch var det ganska chill men när vi lämnat byn och väntar på vår buss kommer andra vågen anfallandes! Herrejävlar alltså! Men alla måste vi ju försörja oss på något vis.. 
Bussen släpper av oss tre längst vägen och vi går sista biten hem till henne. Där möts vi av hennes tre-åriga dotter och hennes man. Även två grannhundar.. Vi sätter oss ner vid ena bordet ute på terrassen och får ett varsit glas te. Plus en full kanna.. Två glas senare blir vi visade sängarna. Två mjuka och tio hårda. Svårt val va? Nån timme senare är det dags att tillaga middagen! Aah vi gjorde i alla fall några vårrullar var. . Supergod mat, ja herrejesus!
Supertrötta allihopa gick vi och la oss nästan direkt efter middagen. Typ tio timmars sömn eller nått.. Himmla tur ändå då det blev lite mer promenering dag nummer två. Lunchen gjordes också av vår guide och den kvinnan kan laga mat! Supersmarrigt alltihop!
Vi vandrar vidare mot vårt andra homestay. Det första vi gör är att vila. En  timme senare kommer en till guide med en mor och dotter från Litauen. Trevligt folk som vi fick avnjuta en jättegod middag med. Dock inte tillagad av vår guide.. 
Och så sista dagen. Jamen på't bara, ut på vandring igen, dock inte lika långt..  Vi gick till ett litet vattenfall där vi alla badade nån timme och sen hem för lunch. (Låter som det enda vi gör är att äta..) Efter lunch satte vi oss allihopa i en minibuss och åkte tillbaks till Sapa. Jag, Jossan och Zu fick byta minibuss efter halva vägen ungefär då vi egentligen skulle gått första biten.. Heheh.
 
Men nu sitter vi här i hotellobbyn/restaurangen färdigkäkade för idag. Riktigt bra tre dagar har det varit!
 
Godkväll gott folk!

Kommentarer

Postat av: lars

Publicerad 2014-04-12 22:31:01

Vilken härlig upplevelse ni varit med om, tack för att vi får följa med.

Postat av: Storasyster Veronica

Publicerad 2014-04-14 01:11:49

Håller med Lars! =) Underbart kul att läsa o följa er resa!! =)

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-04-14 15:56:08

Vilka underbara människor ni möter på er resa! Håller med om att det är toppenkul o få följa med. Kramar. :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela