Heyho let,s go!

Drottningsstad

Publicerad 2014-03-29 00:02:44 i Allmänt,

Närmare bestämt Queenstown! Mysig stad, inte alldeles för stor. Vi kollade rugby igår, seg match men Jossan fick ett lagfoto med pojkarna som man kan se om man följer henne på instagram!
 
Det har inte hänt sådär jättemycket på sistone.. Vi har mest åkt buss och åkt lite mer buss.. Jossan har fått en massa småkryp-bett.. 
 
Ja, jag har ju hoppat fallskärm föresten! 16500 feet.. Helt fantastiskt och det var inte sista gången!! Dom som vill kan få se filmen när jag kommer hem!
 
Just nu sitter vi på rummet med två härliga killar vid namn Shawn av Canada och Jacob av Holland. Jacob har lärt sig många fina fraser på svenska av nån svensk kompis.. Typ "sexig rumpa".. 
 
Vi har också träffat tre personer från vår förra straybuss. Askul att träffa dom igen!!
 
Men vi hörs da! Puss och kram!

Vårat alldeles egna pensionat!

Publicerad 2014-03-17 20:34:51 i Allmänt,

Så känns det här minsann! Utvilade till tusen nu när vi måste hit the road igen!
 
Timo och Carol är två av de skönaste, äldre människor jag träffat! Att Carol påminner om min egen mormor gör  det hela ännu roligare! Ett stort tack vill vi i alla fall rikta till Timo och Carol för att de bjudit in oss till sitt hem, delat med sig av sin mat och vardag. Och allt vi fått se som vi inte skulle sett utan dom! Ja herregud vilket land detta är! Det är vackert så långt ögat når och sju resor efter det också!  Vi älskar Nya Zeeland till månen och tillbaka!
 
Som Jossan skrev innan så fick vi träffa lite mer släktingar. Det var en av deras söner, vid namn Jason, med familj som kom och åt middag med oss en kväll. Han har en fru som heter Melissa vars mor härstammar från Papa Nya Guinea.  Sen deras barn Keanu, Savannah och Aro. Helskönaste familjen på bra länge!  De bor cirka en halvtimme härifrån och dom har värsta farmen! Fem hästar, kossar, får, fyra grisar som är två olika raser, åtta hundar, tio katter plus typ, en kanin, höns och tre marsvin. En anledning till varför de har så många djur är för att de tar hand om djur som blivit lämnade eller illa behandlade av sina förra ägare. Sjukt coola människor!
Vi fick en varsin ridtur också och kunde konstatera fortare än kvickt att det var sjukt länge sen nån av oss suttit på en hästrygg. Men det var jätteroligt!
Äldsta sonen, Keanu, och yngsta, Aro, kör båda cross.  Keanu tävlar och är visst riktigt duktig. Savannah är en ridtjej. I alla fall en helskön familj som jag är jätteglad att jag träffat och Jossan antagligen ännu gladare då hon fått träffa släktingar hon inte ens visste fanns!
 
Vi hade en utflykt igår med! Vi var till en redwood-skog och där fanns det då inga dåliga träd! Vi har aldrig sett på maken till större trän och där fanns det en hel skog full! Sjukt kul att se i alla fall!
 
 
När vi lunkat en bit längre in stötte vi på en källa, eller vad det var.. Källan kanske till och med.. Det var ett femton meter djupt hål, innehållandes över 5000 mynt för lite onödig info där, som pumpade upp vatten ur marken som bildade ån vi gått bredvid hela vägen. Sjukt fint överallt där!
 
Hååååål.
 
Sen åkte vi till en maori-by. Ursprungsbefolkningen här heter maori. De har ett eget språk med mera.
De lever ovanför varma källor. Sjukt bekvämt att laga mat där. Dom bara stoppar kött, pumpa och potatis typ i en påse och hissar ner i ett hål och drar för ett lock. Två timmar senare har dom färdig mat och behövde egentligen inte göra något.. Smidigt..
 
En av dom större källorna. Den varmaste källan där. Det fanns också lerfyllda källor, perfekt för lerbad kanske..
 
På den vita skylten står namnet på byn, lycka till! Till lite hjälp så utalas det första WH som ett F.
 
Nu blire frukost! Hörs hörrni!
 

ursakta stavningen

Publicerad 2014-03-15 04:19:03 i Allmänt,

Kippis everyone!
Jissesamalia, jag (jossan) har slakt i Nya zealand! och de gor OL! 
 
Men forst till borjan av nya zeeland.
Vi har strandat i nya zeeland och haft ett par undebara dagar i Auckland, deras huvudstad.
traffade en snubbe som jag lart kanna genom bellas (min kusin) arbetskamrat, hehe ja lite invecklat.
Den trevliga mannen heter Roger och han visade oss runt hela Auckland och allt som finns runt omkring, naturen ar helt fantastisk. Man kan nastan inte tro sina ogon, sa vackert ar det!
Och dar emellan lyckades vi stota pa ett halvt rugby lag pa en pub, har aldrig sett sa stora menn! :D
De kom tydligen fran kapstaden, sydafrika. Ah, en galen men sa rolig kvall. Ja, de alskade nog allt med oss sma jenter som kom fran sverige och ar blonda. Stotte aven pa tva tyska killar som kunde lite svenska, helskona killar som vi latt skulle kunna henga med, for de var galnare an oss!

Efter nagra dagar med Roger hoppade vi pa Straybussen, en "turist"buss full med coola manniskor fran hela varlden. Chafforen var en kiwitjej, helt galen och stort skon! som alskade att prata i miccen och sjong mer an garna till musiken och pratade med sig sjalv! (hehe) Vi hade inte fattat galloppen med hela bussgrejen sa vi fick veta nar vi klev pa att vi alla skulle sova ihop med alla pa alla stallen vi tittade ut pa. sa det blev en helt ny grej som vi skulle gora har pa Nya zeeland! men en riktigt kul grej!
 
Forsta stallet bodde vi pa en "semesterort" for kiwis, helt underbar strand som vi hittade en mysig gunga pa. (ni kanske har sett nagon bild pa fb\insta) helt amazing!!
sen akte vi vidare i den underbara naturen, och kom fram till nya zeelands surfparadis, dar forsokte vi bemastra surfbradan annu en gang till, jag alskar det!! Mirre ar mer for de farliga sakerna ;) sen dagen efter det akte vi vidare till TheCAVE ;) det var sa coooolt! vi fick super tajta slimade vatdrackter sa vi sag helt fantastiskt roliga ut ! och stovlar och en varsin hjalm med lampa pa sa vi skulle se nagot nere i grattan! jepp, nu skulle vi ner i en grotta o blackrafta! simma/ga/krypa/klattra/aka pa badringar och titta pa lysmaskar som bara finns i nya zeeland och australien! Super coolt! Upplevelsen var klart alla pengar och  kanslan dar nere var otrolig pa alla satt.
 
Sen till det som vi har vantat pa saaaaa lange! HOBBITON! vi kom antligen fram till filmstallet som man far vistas i hobbits hemby, The Shire! varldens gulligaste, mysigaste, hemmaliknande stalle som man varit pa, alla sinnen paminde om livet hemma pa landet i skogen, en riktigt harlig sommardag ute pa landet. Alla sma hobbithus fanns dar, alla frukter, klader, rok ur skorstenarna, allt var idylliskt vackert!
Dar drack vi sen hobbit ol fran filmen och mumsade pa hembakta muffins.
 
Sen fram till saken som jag skulle beratta om, min avlagsna slakt som vi skulle halsa pa.
Slakt fran min morssida, Viitakangas slakten. 
Gubben som jag ar slakt med ar hel skon, skojfrisk och glad, hans fru som ar kiwi ar saaa sot o rar!
Det kanns som vi kant varandra i evigheter. Val instalerade hemma hos dem, jatte hemtrevligt, med BASTU saklat eftersom vi ar finnar, och en pool. Jag har pratat om vad skont det skulle vara att bada bastu och nu stod den dar, det var helt undebart att fa skrapa bort all brand hud. Och fa ata hemalagat som mirre dromt om! Efter en massa timmar somn vaknade vi upp till regn och snart kommer stormen in som de varnar for. Men det coolaste av allt var att min egna slakt brygger sin egna ol har i nya zeeland, Vi akte till bryggeriet och fick smaka pa den underbart goda olen som de producerar av kallvatten och inga konstiga tillstattser. Det var undebart god for att inte vara en oldrickare, sa hade de aven gjort en ol for oss som inte gillar eftersmaken. Och det basta var att man inte blir bakfull av olen heller. Eller att den motjobbar canser :D jepp, jag/vi ar helt impade! Olen heter Mata. Ja det kanns som vi kant varann lange och de visst mycket mer om min slakt an vad vi gor hemma. Ikvall ska vi fa traffa fler av familjen, riktigt kul!

En till rolig sak ar att vi har bokat en ny flybiljett till ett nytt spannande land! 
men vi behover fixa en hel del med visa/biljetter ut ur landet igen. lander ar inte lika valkommnande, trevliga som vi skulle ha varit ;)
 
det var lite for nu, sa tjollahopp alla dar ute! 
Vi hors snart igen! 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela