Heyho let,s go!

Vi <3 Australien

Publicerad 2014-02-11 12:47:04 i Allmänt,

Man kan inte leva ett helt liv fullt ut utan att åka till Australien!!! Alla bara verkligen måste åka hit!
 
Australien är helgrymt! Alla är trevliga, totalt super-avslappnad miljö. Att åka från hektiska Kina till chilla Australien var verkligen en helomvändning! Här kan man bo alltså, shit pommes! 
 
Iallafall,  när vi kom hit så hade vi redan rum ordnade på ett hostel vid namn "Elephant backpackers". Ett gammal sjukhus var det visst. Stort och fint. Aningen nedgånget dock.. Det verkade inte riktigt som nån ville lägga pengar på huset så det bara står och förfaller. Otroligt synd för det skulle kunna vara så megamysigt där så det inte är klokt! 
 
Vi delade rum med en äldre, tunn och väldigt solbränd farbror (lite i stil med Dobby i Harry Potter). Lite skum nisse men han va nästan aldrig på rummet..
Sen var det också Amie och Shona! Två tokhärliga partybrudar från Irland! Ja herregud! Vi gick ut med dom första natten, deras sista dock. När vi vaknade upp nästa morgon iallafall så var dom borta men på golvet låg en lapp med deras namn och att vi gärna fick lägga till dom som kompisar på facebook. Askul!
 
På hostlet var det en hel drös med fransmän så det är konstigt att vi inte pratar flytande franska vid det här laget.. Så många vare liksom.. Men mitt i all franska och engelska dök det ibland upp lite svenska.. Vilket leder oss till vår sista kväll där.. Vad hittade vi inte i slutet av en korridor tror ni? Jora, fem svenska tjejor! Maria, Sally, Saga, Linn och Josefine. Från Jönköping, nittiotreor hela bunten. Så dom hängde vi med sista kvällen. Lite prat och nattklubb sydneystyle. 
 
Nu är vi i en stad utanför Sydney där det ska finnas fina hiking-leder. Vi bor på ett hostel som heter "Flying Fox" som jag blev tipsad om av en blond tjej med rosa hårtoppar.
Sjukt mysigt ställe! Han som äger det är så cool! Aschill, vegetarian och kattägare. Idag till exempel hade vi bbq för en kille vid namn Nick som stannat här länge ska dra till Tyskland imorn. Sjukt kul och bra lätt att lära känna folk här.
Och en grej som är så extrem att jag nästan inte borde nämna det är att FRUKOST INGÅR! Vi ska äta normal frukost två mornar på raken nu! Helgrymt! Ibland blir det pannkakor fick vi höra!
Och vi skulle egentligen sova i ett flerbäddsrum men det fanns inge plats kvar så fick ett dubbelrum till samma pris! Det är också helgrymt!
 
Hittade en svensk bok..
 
Vårt rum och allrummet. I allrummet får man föresten inte använda mobilen eller dator eller padda, askalas!
 
 
 
(Australien är helgrymt!)
 
Imorn blir det lyxfrukost och hike. Nu blir det sova! Harre asbra hemma så hörs vi! Puss och kram!

Den bortglömda moroten

Publicerad 2014-02-08 08:03:58 i Allmänt,

G'day mate! Yes nu är vi i Australien!
 Sitter just nu i tvrummet med ett gäng killar som ska kolla rugby.
Igår när vi satte oss på flyget mot Sydney kom jag på att jag inte slängt moroten jag hade i stora väskan! Herregud tänkte jag men det gick asbra! Australiensare är bra goa människor!
Vi har också fixat oss en gratis träningsvecka på ett gym, såå vi är riktigt nöjda med dagen än så länge!
 
Harre bra hörni så hörs vi imorn!

Lost in Hongkong

Publicerad 2014-02-01 08:20:46 i Allmänt,

Ja herrejävlar!
Nyår igår.. Det var typ en parad och sen gick alla hem.. 
Fast där slutade det inte för oss såklart! 
 
Vi gick ut runt åtta igår. I hissen ner träffade vi på en mycket trevlig, äldre herre. Norrman. Vi hängde med han någon timme. Kollade på paraden, tog en cider på en pub vid namn "The hair of the dog". Mysigt, aningen högljutt.
Ungefär efter detta skulle den äldre herren från Norge gå och lägga sig. Han hette Stig.
 
Så där gick vi längst kowloons gator. Och mitt i allt dyker donken upp! Yes, en varsin glass och en varsin paj tänkte vi, men dom tog inte kort dessvärre.. Så när allt känndes som mest hopplöst säger killen bakom oss att han betalar vårat. Det blev helknas med beställningen också för vi gick därifrån med två glassar var och en paj var..
Killen som betalade var en mörkhyad kille som kallade sig för Pikatchu. Då vi var helt lost på vad man gör här så hängde vi på han. Hans kompis Mohammed dök upp senare och hängde med oss. Mohammed är indier.
Vi tog tunnelbanan till Hongkong och gick till värsta bargatan! Askul med så många turister! 
Så där valde vi ett ställe där vi drack drinkar och rökte vattenpipa. Bredvid oss satt det en kille och en tjej som var på dejt, trodde vi.. Det var två norskar till, bara kompisar dock. Dom skulle bli ett så sjukt gulligt par annars!
Dom snackade vi med en stund innan dom knallade vidare till något kallat "Seventh heaven". När vi druckit upp våra drinkar gick vi också dit.
Seventh heaven är en nattklubb så där dansade vi.
På dansgolvet träffade vi en massa trevliga, engelsktalande snubbar. Dom va astrevliga så vi tänkte att dom vill vi hänga med! Då blev Pikatchu jättekonstig och sa att vi skulle hänga med dom två, att det var dom som skulle följa oss hem och att vi absolut inte kunde lita på de andra killarna. Efter många om och men satte vi oss i en taxi med en kille från New York som hette Conrad. Vi åkte till hans hotell, The four seasons, där han lånade rummet av sin kompis som för tillfället är på semester i Italien.
Klockan gick superfort och helt plötsligt var klockan fem på morgonen. Vi kunde inte ta oss hem så Conrad var supersnäll och lät oss sova över hos han. 47:e våningen fick vi den stora äran att sova över på. Superkingsize säng måste det varit också då alla fick plats utan problem.
Vid lunch hade vi sagt hej då och börjat gå mot vår båt.
Brunch på subway tänkte vi. Och när vi står där i godan ro upptäcker vi att ingen av oss har rumsnyckeln på sig!  Den ligger kvar i rummet som Conrad lånade av sin kompis som är på semester i Italien. Herrejävlar! Så tillbaks till four seasons. För att kunna hjälpa oss måste de först få tag på snubben som är i Italien så han kan bevilja att vi får hämta nyckeln på hans rum. Han vet inte ens att vi varit där och hans telefon är avstängd. Förhoppningsvis startar han den snart.. 
 
Så just nu sitter vi i vårt rum på Angel hostel och vet inte riktigt vart vi ska ta vägen.. Sista natten här också.. Haha det går så sjukt bra för oss just nu!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela