Heyho let,s go!

Dien Bien till Luang Prabang

Publicerad 2014-04-19 08:58:10 i Allmänt,

Det var en sjuhelvetes resa!
 
Från Sapa till Dien Bien åkte vi minibuss. En skumpig, varm, svettig, illaluktande resa. Framme i Dien Bien blir vi visade till ett hotell som enligt vår förre hotelldirektör skulle vara betalt men var inte det. Det var i alla fall alldeles för dyrt så vi gick till guesthouset alldeles brevid. I Dien Bien finns det nästan ingenting att göra! Men vi skulle åka dagen efter så det fick man ju leva med..
Dagen efter kvart över sex knackar någon på vår dörr sjutusen gånger typ. Det var vår chaufför som berättade för oss att vi har en annan chaufför till Luang Prabang. Så där satt vi med 45 minuter till godo.. Men kom det nån minibuss klockan sju? Nejdå. Kom det nån minibuss klockan åtta? Nejdå. Gick vi till busstationen och kollade annan buss till Luang Prabang? Jora! Så för resan från Dien Bien till Luang Prabang betalade vi 1,000,000 vitnamesiska dong. Jättekul!! En sovbuss blev det. Trasig va den också.. Bussen skulle egentligen gått halv åtta men vi kom iväg runt nio. Tjugo minuter senare byter vi buss då den förra antagligen inte var körduglig. Ytterligare tjugo minuter senare står den bussen på lagning i ingemansland.. typ.. Man kunde käka där om man ville, vilket vi gjorde förstås.. Så två-tre timmar senare var vi på väg igen, hallelulja!
Fast vi skulle egentligen varit framme i Luang Prabang samma kväll men vi kom dit fyra på morgonen efter.. Så bara att leta guesthouse och gå och lägga sig. Vaknade innan elva och begav oss ut i jakt på brunch! 
När vi kommer ut slår verkligheten till och vi kommer ihåg att det är nyår! Freakin vattenfestival!! Fy i helvete vilken asrolig grej! Det står folk överallt och kastar vatten på varandra och förbipasserande! Dyblöt från morgon till kväll. Folk springer runt med stora vattenpistoler och försöker dränka så många dom kan i vatten! Så sjukt kul!
 
Det blev i alla fall en blöt resa med tuktuk till ett ställe med massa vattenfall. Jättemysigt ställe!
 
 
Och då det var vår hundrade dag på resande fot firade vi med bananasplit, bananchips och jag kaffe!
 
 
 
Färg var också inblandat i festligheterna. Folk kletade färg på allt och alla! Vattenfestivalen är helt klart nått alla borde uppleva!
 
Just nu sitter vi i Vientiane på ett caf'e och dricker iskaffe och ischoklad!
 
Hade askalas hörrni!!

Kommentarer

Postat av: Storasyster Veronica

Publicerad 2014-04-19 09:35:39

Hahaha... Låter ju askul. =) Krångligt men lyckat ändå.. =)

Postat av: anne

Publicerad 2014-04-19 17:58:44

Ja jösses! Ingen enkel o bekväm tripp precis! Festivalen verkade ju urgullig iaf. Ha det så bra. Kramar. ♡

Postat av: anne

Publicerad 2014-04-19 17:59:45

Urkul skulle det va. Inte urgullig!!

Postat av: lars

Publicerad 2014-04-21 19:30:54

Det var en resa att komma ihåg. Kul med vattenfestival, hoppas att ni inte svalde för mycket vatten. Ha deså gööör bra på nån fin strand i Thailand. Så ses vi snart, kramisar.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela