Heyho let,s go!

Vårat alldeles egna pensionat!

Publicerad 2014-03-17 20:34:51 i Allmänt,

Så känns det här minsann! Utvilade till tusen nu när vi måste hit the road igen!
 
Timo och Carol är två av de skönaste, äldre människor jag träffat! Att Carol påminner om min egen mormor gör  det hela ännu roligare! Ett stort tack vill vi i alla fall rikta till Timo och Carol för att de bjudit in oss till sitt hem, delat med sig av sin mat och vardag. Och allt vi fått se som vi inte skulle sett utan dom! Ja herregud vilket land detta är! Det är vackert så långt ögat når och sju resor efter det också!  Vi älskar Nya Zeeland till månen och tillbaka!
 
Som Jossan skrev innan så fick vi träffa lite mer släktingar. Det var en av deras söner, vid namn Jason, med familj som kom och åt middag med oss en kväll. Han har en fru som heter Melissa vars mor härstammar från Papa Nya Guinea.  Sen deras barn Keanu, Savannah och Aro. Helskönaste familjen på bra länge!  De bor cirka en halvtimme härifrån och dom har värsta farmen! Fem hästar, kossar, får, fyra grisar som är två olika raser, åtta hundar, tio katter plus typ, en kanin, höns och tre marsvin. En anledning till varför de har så många djur är för att de tar hand om djur som blivit lämnade eller illa behandlade av sina förra ägare. Sjukt coola människor!
Vi fick en varsin ridtur också och kunde konstatera fortare än kvickt att det var sjukt länge sen nån av oss suttit på en hästrygg. Men det var jätteroligt!
Äldsta sonen, Keanu, och yngsta, Aro, kör båda cross.  Keanu tävlar och är visst riktigt duktig. Savannah är en ridtjej. I alla fall en helskön familj som jag är jätteglad att jag träffat och Jossan antagligen ännu gladare då hon fått träffa släktingar hon inte ens visste fanns!
 
Vi hade en utflykt igår med! Vi var till en redwood-skog och där fanns det då inga dåliga träd! Vi har aldrig sett på maken till större trän och där fanns det en hel skog full! Sjukt kul att se i alla fall!
 
 
När vi lunkat en bit längre in stötte vi på en källa, eller vad det var.. Källan kanske till och med.. Det var ett femton meter djupt hål, innehållandes över 5000 mynt för lite onödig info där, som pumpade upp vatten ur marken som bildade ån vi gått bredvid hela vägen. Sjukt fint överallt där!
 
Hååååål.
 
Sen åkte vi till en maori-by. Ursprungsbefolkningen här heter maori. De har ett eget språk med mera.
De lever ovanför varma källor. Sjukt bekvämt att laga mat där. Dom bara stoppar kött, pumpa och potatis typ i en påse och hissar ner i ett hål och drar för ett lock. Två timmar senare har dom färdig mat och behövde egentligen inte göra något.. Smidigt..
 
En av dom större källorna. Den varmaste källan där. Det fanns också lerfyllda källor, perfekt för lerbad kanske..
 
På den vita skylten står namnet på byn, lycka till! Till lite hjälp så utalas det första WH som ett F.
 
Nu blire frukost! Hörs hörrni!
 

Kommentarer

Postat av: Anne

Publicerad 2014-03-17 22:53:03

Lite svårt att uttala namnet på den byn!! :-) Mycket som är annorlunda mot här hemma, väldigt roligt att få uppleva det genom er! Hör av dej innan du hoppar Miranda. Många kramar till er. :-) <3
Postat av: Lars

Publicerad 2014-03-18 09:24:42

Jag njuter med er. Sjukt kul att följa er. Ska bli spännande och följa er på syd ön. Kramisar på er.

Postat av: Jolina jolej

Publicerad 2014-03-18 11:10:03

Utan tvekan att jag måste åka till dit någon gång i mitt liv!
Saknar dig massor här hemma, väntar sönder till att få höra allt du varit med om när du kommer hem! Kramis <3

Postat av: Storasyster Veronica

Publicerad 2014-03-18 20:04:13

Sjukt coolt. Roligt att läsa från er o bilderna är super =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela