Heyho let,s go!

ursakta stavningen

Publicerad 2014-03-15 04:19:03 i Allmänt,

Kippis everyone!
Jissesamalia, jag (jossan) har slakt i Nya zealand! och de gor OL! 
 
Men forst till borjan av nya zeeland.
Vi har strandat i nya zeeland och haft ett par undebara dagar i Auckland, deras huvudstad.
traffade en snubbe som jag lart kanna genom bellas (min kusin) arbetskamrat, hehe ja lite invecklat.
Den trevliga mannen heter Roger och han visade oss runt hela Auckland och allt som finns runt omkring, naturen ar helt fantastisk. Man kan nastan inte tro sina ogon, sa vackert ar det!
Och dar emellan lyckades vi stota pa ett halvt rugby lag pa en pub, har aldrig sett sa stora menn! :D
De kom tydligen fran kapstaden, sydafrika. Ah, en galen men sa rolig kvall. Ja, de alskade nog allt med oss sma jenter som kom fran sverige och ar blonda. Stotte aven pa tva tyska killar som kunde lite svenska, helskona killar som vi latt skulle kunna henga med, for de var galnare an oss!

Efter nagra dagar med Roger hoppade vi pa Straybussen, en "turist"buss full med coola manniskor fran hela varlden. Chafforen var en kiwitjej, helt galen och stort skon! som alskade att prata i miccen och sjong mer an garna till musiken och pratade med sig sjalv! (hehe) Vi hade inte fattat galloppen med hela bussgrejen sa vi fick veta nar vi klev pa att vi alla skulle sova ihop med alla pa alla stallen vi tittade ut pa. sa det blev en helt ny grej som vi skulle gora har pa Nya zeeland! men en riktigt kul grej!
 
Forsta stallet bodde vi pa en "semesterort" for kiwis, helt underbar strand som vi hittade en mysig gunga pa. (ni kanske har sett nagon bild pa fb\insta) helt amazing!!
sen akte vi vidare i den underbara naturen, och kom fram till nya zeelands surfparadis, dar forsokte vi bemastra surfbradan annu en gang till, jag alskar det!! Mirre ar mer for de farliga sakerna ;) sen dagen efter det akte vi vidare till TheCAVE ;) det var sa coooolt! vi fick super tajta slimade vatdrackter sa vi sag helt fantastiskt roliga ut ! och stovlar och en varsin hjalm med lampa pa sa vi skulle se nagot nere i grattan! jepp, nu skulle vi ner i en grotta o blackrafta! simma/ga/krypa/klattra/aka pa badringar och titta pa lysmaskar som bara finns i nya zeeland och australien! Super coolt! Upplevelsen var klart alla pengar och  kanslan dar nere var otrolig pa alla satt.
 
Sen till det som vi har vantat pa saaaaa lange! HOBBITON! vi kom antligen fram till filmstallet som man far vistas i hobbits hemby, The Shire! varldens gulligaste, mysigaste, hemmaliknande stalle som man varit pa, alla sinnen paminde om livet hemma pa landet i skogen, en riktigt harlig sommardag ute pa landet. Alla sma hobbithus fanns dar, alla frukter, klader, rok ur skorstenarna, allt var idylliskt vackert!
Dar drack vi sen hobbit ol fran filmen och mumsade pa hembakta muffins.
 
Sen fram till saken som jag skulle beratta om, min avlagsna slakt som vi skulle halsa pa.
Slakt fran min morssida, Viitakangas slakten. 
Gubben som jag ar slakt med ar hel skon, skojfrisk och glad, hans fru som ar kiwi ar saaa sot o rar!
Det kanns som vi kant varandra i evigheter. Val instalerade hemma hos dem, jatte hemtrevligt, med BASTU saklat eftersom vi ar finnar, och en pool. Jag har pratat om vad skont det skulle vara att bada bastu och nu stod den dar, det var helt undebart att fa skrapa bort all brand hud. Och fa ata hemalagat som mirre dromt om! Efter en massa timmar somn vaknade vi upp till regn och snart kommer stormen in som de varnar for. Men det coolaste av allt var att min egna slakt brygger sin egna ol har i nya zeeland, Vi akte till bryggeriet och fick smaka pa den underbart goda olen som de producerar av kallvatten och inga konstiga tillstattser. Det var undebart god for att inte vara en oldrickare, sa hade de aven gjort en ol for oss som inte gillar eftersmaken. Och det basta var att man inte blir bakfull av olen heller. Eller att den motjobbar canser :D jepp, jag/vi ar helt impade! Olen heter Mata. Ja det kanns som vi kant varann lange och de visst mycket mer om min slakt an vad vi gor hemma. Ikvall ska vi fa traffa fler av familjen, riktigt kul!

En till rolig sak ar att vi har bokat en ny flybiljett till ett nytt spannande land! 
men vi behover fixa en hel del med visa/biljetter ut ur landet igen. lander ar inte lika valkommnande, trevliga som vi skulle ha varit ;)
 
det var lite for nu, sa tjollahopp alla dar ute! 
Vi hors snart igen! 
 

Kommentarer

Postat av: lars

Publicerad 2014-03-16 14:46:26

Ni lever er dröm och lite till tror jag. Det värmer en gammal fader. Fortsätt så. Så roligt att följa er resa/ massor av kramar

Postat av: Anne

Publicerad 2014-03-17 17:52:18

Härligt ni har det! :-) Skönt för Mirre att få lite hemlagad mat. Kul att ni får se o uooleva så mycket. Många kramar o ha det fortsatt underbart. :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela