Heyho let,s go!

Vi går bakåt i tiden..

Publicerad 2014-01-21 10:07:49 i Allmänt,

Fridens gott folk! Tåg mongoliet till Peking, en av de bättre bitarna av resan. Vi fick nämligen den stora äran att dela kupé med två svenska killar. Karl 23 och Axel 25. Grymt sköna killar som också va ute och flängde! Vi blev ganska fort bra kompisar så vi fortsatte hänga med dom i Peking, och gud så kul vi har haft! Dessvärre så var Karl tvungen att åka hem för plugg, men Axel har fått dragits med oss i några dagar till.
 
Vi har också tagit vår traditionella gå-någonstans-utan-karta-och-hoppas-det-blir-bra-promenad. Så gått har vi gjort mycket. Och ätit och druckit och duschat och tvättat.. Nu ser vi fram emot Shanghai! Vi åker ikväll och är framme imorn, tågvägen.
 
Men ni som fått insider info vet att vi skulle varit iväg på en utflyckt i lördags, men så blev det icke. Miranda och Jossan stod någorlunda mätta och redo för att bli upphämtade 7.30 i entrén, men kom det nån? Nej.. Sen ringde dom och sa att vi får åka söndag istället för det var bara kineser på den turen den dagen. Okej sa vi och drog på zoo.
 
Så söndag. Telefonen ringer och nån kineskvinna säger på engelska att vi ska vara färdiga 06.45. Åtta var orginaltiden så vi flög upp och fixade det som skulle fixas. Ingen frukost intagen. En halvtimme senare sitter vi i bussen. Men den tog oss bara en bit där vi skulle byta till en mindre buss. Vi väntae ca en halvtimme och ingen har dykt upp än.. Hungrig som ett djur gick jag till starbucks och köpte frukost, Jossan lite senare. Tillslut dyker resten av vårt gäng upp och även guiden så vi kunde fara.
Vi fick se himmelens tempel, den förbjudna staden, ett tehus och ett pärlmakeri.
(I pärlmakeriet fick vi se hur de gjorde när de skulle ta ut pärlorna ur snäckan. Innan hon öppnade den fick vi gissa vad många som var i. Den som gissade närmast sen fick en pärla, så jag kan lite stolt säga att jag har med mig en pärla hem! Jag och en till tjej från Kanada.)
 
Utflyckt nummer två. Vi står redo utanför som de två tidigare mornarna, men kommer det nån och hämtar oss? Nej.. Vi ringer och dolar men får tillslut tag på dagens guide. Enligt han stod vi inte inbokade för den resan.. Men vi var envisa och stod på oss så vi löste det hela tillslut och kom iväg ändå! Först ville han att vi skulle betala men vi sa att det hade vi ju redan gjort.. Så det löste sig det med!
Denna tur fick se muren, en silkesfabrik plus affär, någon del av ming-gravarna och en fabrik plus affär innehållande gröna, fina stenar. De hade samma namn som en grön färg.. 
Två jätteintressanta dagar! Men vi ju självklart ute på egna upptåg! Vi kollade in nån stor trädgård, äldre delen av Peking och så har vi åkt lite tuktuk. 
 
Nu ska vi käka och sen bege oss i taxi till tågstation! Harre askalas alla så hörs vi nästa gång vi får wifu

Kommentarer

Postat av: Lars

Publicerad 2014-01-21 11:43:49

Jätte roligt att höra från er, det verkar strula lite men med ert goda humör fixar ni allt, kanon bra. Grattis till pärlan, den kan nog finansiera hela resan :). Ser fram mot nästa rapport. Ha de kramisar.

Postat av: Lars

Publicerad 2014-01-21 11:45:20

Heter stenen och färgen "jade"?

Postat av: Maria

Publicerad 2014-01-21 14:23:41

Kul med en lägesrapport😃 Det verkar ju som ni fixar det mesta , skönt att det som strulat löser sig till slut!
Ser fram mot nästa inlägg på bloggen!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela